Bedrijf

Ontwikkeling van de onderneming

De mijlpalen in de geschiedenis van URSAPHARM

Ook in de toekomst zal URSAPHARM een betrouwbare partner in de gezondheid blijven. Met steeds als doel actief bij te dragen aan de bescherming en de verbetering van de kwaliteit van leven.

Het jaar van de oprichting 1974

Het jaar dat URSAPHARM Arzneimittel GmbH is opgericht als distributeur van ophtalmologische geneesmiddelen werd de eerste steen gelegd van een onderneming in de gezondheidssector die marktleider zal worden op het Duitse grondgebied en daarbuiten.

Bouw van de productielijnen 1976

URSAPHARM breidt zijn dienstenaanbod uit. De bouw van een innoverende productielijn voor de ontwikkeling van oogdruppels en ophtalmologische zalven is een nieuwe mijlpaal in het succes van de onderneming.

De eerste moderne installatie 1979

URSAPHARM optimaliseert zijn productievermogen. Er wordt een moderne productie-installatie voor vaste geneesmiddelen, zoals pillen en tabletten, in gebruik genomen.

Uitbreiding van het geneesmiddelenassortiment 1984

Behalve de productie van ophtalmologische preparaten, breiden wij ons geneesmiddelenassortiment uit door geneesmiddelen te vervaardigen die bestemd zijn voor de algemene geneeskunde op basis van mineralen, sporenelementen, antistollingsmiddelen en enzymen.

Geneesmiddelen zonder conserveermiddelen 1993

Dankzij het innoverende COMOD® systeem heeft URSAPHARM de mogelijkheid gecreëerd om vloeibare oogdruppels langdurig te behouden zonder het risico op bacteriën en zonder toevoeging van conserveermiddelen.

Ontwikkeling van de 3K® pomp 1997

De 3K® pomp is een NON-AIRLESS verpakkingssysteem als aanvulling op het COMOD® systeem, dat zichzelf sindsdien bewezen heeft, met name betreffende de vervaardiging van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen voor nasaal gebruik.

HYLO COMOD® 1999

De lancering op de markt van het medische hulpmiddel HYLO COMOD® oogdruppels is het begin van de ontwikkeling van een compleet assortiment preparaten op basis van natriumhyaluronaat voor de behandeling van droge ogen.

HYLO GEL® 2008

HYLO® GEL is in Duitsland de eerste oogdruppel voor droge ogen die op voorschrift verkrijgbaar is en door het ziekenfonds vergoed wordt. In België en Nederland echter worden oogdruppels niet terugbetaald door het ziekenfonds. De G-BA (het hoogste beslissingsorgaan van de gezamenlijke zelfreguleringsorganisatie van artsen) bevestigt hierdoor de therapeutische noodzaak van oogdruppels met een hoge viscositeit op basis van natriumhyaluronaat tegen droge ogen. Parallel hieraan blijkt uit de beslissing van G-BA dat er geen alternatieve behandeling voor HYLO® GEL bestaat.