Systeem en ontwikkeling

COMOD® systeem

Het COMOD® systeem van URSAPHARM

Betrouwbaar en ingenieus, zo simpel is het!

URSAPHARM dankt de ontwikkeling van het systeem COMOD®, een uniek multi-dosis verwerkingssysteem, aan zijn hoogopgeleide en zeer ervaren medewerkers die steeds opnieuw vernieuwingen weten uit te vinden.

De term COMOD® staat voor COntinuous MOno Dose en beschrijft een geïntegreerd AIRLESS applicatiesysteem voor het zonder bacteriën instilleren van een vloeibaar farmaceutisch of cosmetica product. Door op het doseerpompje te drukken, zorgt een geperfectioneerd ventilatiebuisje er voor dat op geen enkel moment de oplossing uit de flacon in contact komt met de omgevingslucht. Dit systeem wordt verzekerd door een speciaal pompje en een specifieke flacon voorzien van een flexibel reservoir. Na het instilleren van de oplossing wordt de druk geëffend door het luchtvolume naar een ruimte tussen de wand van de flacon en die van het interne flexibele reservoir te brengen en niet door lucht in het reservoir te blazen. In de loop van het instilleren neemt het volume van de oplossing af en wordt het reservoir geleidelijk aan kleiner, doordat de druk steeds meer afneemt. Zo kunnen micro-organismen en bacteriën niet de flacon binnendringen.

Conserveermiddelen zijn niet meer nodig!

Door de ontwikkeling van het COMOD® systeem kon met behulp van de meest geavanceerde technieken een ideaal procedé gecreëerd worden waarmee op steriele wijze een vloeibare inhoud geconserveerd kan worden zonder toevoeging van conserveermiddelen, voor een langdurig gebruik. Dankzij de introductie van het COMOD® systeem is het niet meer nodig te geloven dat er conserveermiddelen toegevoegd moeten worden aan oplossingen in multi-dosis flacons. Afhankelijk van het type ontwerp kan het COMOD® systeem een inhoud in de vorm van druppels of een spray en dit is uitermate geschikt voor toepassingen voor ogen en neus.